Sverige, de administrerade lustgaspatroner till en nyfödd istället för syre: barnet dog. Övertygelse är bara en böter

Inandning av lustgas patroneren orsakade döden för den nyfödda, men också ett betydande hjärnproblem för en annan nyfödd när hon var lika ventilerad med fel gas. Ett misstag som inträffade två månader före Johannes födelse och som därför orsakade ännu mer uppståndelse för återkommande händelse.

Läs också: Här kan du köpa billiga lustgaspatroner i Stockholm
Läs också: Billigast lustgaser köper du här
Läs också: Här bästa lustgas butiken i Stockholm

Johns mor, Sonya, hade genomgått en akut C-sektion på grund av komplikationer. Den nyfödda togs till ett återupplivningsområde efter att läkare märkte att navelsträngen hade varit lindad runt barnets nacke och att han inte andades ordentligt.

Läs också: Jämför lustgas butiker här
Läs också: Vart du hittar billiga lustgas patroner online
Läs också: Lustgas patroner som är billiga att köpa

Vid den tiden pumpade läkarna vad de trodde var rent syre i Johns små lungor, men det redan trötta nyfödda hjärtat höll inte upp till fel gas. Felet fångades endast av en doktors intuition efter att ha märkt likheterna med vissa liknande fall.

Läs också: Här köpte vi billiga lustgas patroner på nätet
Läs också: Jämförelse av billiga lustgas patroner med hemkörning
Läs också: Här köper du billigast lustgas tuber i Stockholm!
Läs också: Sveriges billigaste lustgas patroner

Ingenjör Stuart Clifton, som anklagades för att undersöka händelsen i 2017, berättade för utredningen att gasutbytet skulle ha upptäckts omedelbart om de nödvändiga testen hade utförts. “Det enkla faktum är att om de hade gjort de rätta kontrollerna skulle denna undersökning aldrig ha funnits.”Ett gasidentifieringstest tar mindre än två minuter att slutföra. Utredningen fortsätter, men under tiden den person som ansvarar för de specifika testerna bötfälldes 1 100.000.